Friday, February 18, 2011

БЛАГОДЕТИ ЛИМУНА

Kada je o zdravlju rijec ne smijemo preskakati korisne savjete. Ovaj mi je, kao i mnoge do sada, proslijedio Zeljo S. Nije na odmet procitati i znati. Da li je sve bas tako kako pise - ocijenite sami. ( Uz to, evo malo i cirilice - da se podsjetimo)



**********************************






AGRUMI


ПРОЧИТАЈТЕ ПАЖЉИВО - ПРЕВОД С ФРАНЦУСКОГ О ЛЕЧЕЊУ РАКА ПРЕМА ОБАВЕШТЕЊУ ДОБИЈЕНОМ ИЗ НАУЧНОГ ИНСТИТУТА ЗА ЗДРАВЉЕ У БАЛТИМОРУ, МЕРИЛЕНД, САД

Ово је последња вест из медицине у борби против рака.



Лимун (citrus) je је чудотворан производ за убијање канцерогених ћелија.

Снажнији је 10.000 (десет хиљада) пута од хемотерапије.

Зашто ми ово сазнајемо тек сада?

Зато што постоје лабораторије које су заинтересоване за производњу једне синтетичке верзије која ће им донети огромну зараду.

Његов укус је пријатан и не ствара оне страшне последице као хемотерапија.

Ако имате могућности, засадите лимуново дрво на веранди или у башти.

Колико људи умире док се љубоморно чува ова тајна, да не би били погођени мултимилионери великих корпорација.

Као што знате, стабло лимуна је ниско, не заузима много простора и познато је по својим разноликим плодовима.

Можете да узимате лимун на разне начине: можете да једете плод, да гa цедите и правите разна пића и колаче.

Приписују му се разна својства, али најповољнији ефекат има на цисте и туморе.

Ова биљка је доказани лек против свих типова рака.

Сматра се такође да је он антимикробски агенс широког спектра против бактеријских инфекција и гљивица, да је ефикасан против интерних паразита и црва, да регулише веома високи крвни притисак и нервне поремећаје и делује антидепресивно.

Извор ове информације је фасцинантан: он потиче од једног од највећих произвођача лекова на свету, који тврди да после више од 20 година рада у лабораторији од 1970. год. је констатовано да лимун уништава малигне ћелије у дванаест врста рака, међу којима је рак дебелог црева, дојке, простате, плућа и панкреаса.

Састојци ове биљке су показали да делују 10.000 (десет хиљада) пута боље од Адиамицина, хемотерапеутске дроге за успоравање раста канцерозних ћелија.

Оно што је још изненађујуће је то што лимун уништава канцерогене ћелије, а не утиче на здраве ћелије.



Научни институт за здравље, Л. Л. Ц. ; 819 Н. Коз ул., Балтиморе, МД, 1201. Institut de Sciences de la Santé; L. L.L., 819 N. Causez Street, Baltimore, MD 1201.

1 comment:

  1. Odavno je poznato da limun pomaže čovjekovom zdravlju, jača imunitet, zaustavlja krvarenja, protiv prehlade, gripe, dobar je za krvožilni sustav, bolje zarastanje rana, za bolju kožu,.. Tu se radi o vitaminu C, ali njega ima u nekom voću i povrću mnogo više nego u limunu i agrumima. Limun sadrži i minerale značajne za organizam, ali u malim količinama i pektin. Zašto baš limun? I ne spominje se količina. Poznati kemičar, nobelovac L.Pauling je preporučio do 4000 mg vitamina C. Ako se pretjera izaziva nadražaj sluznice želudca, mučninu, proljev, bubrežni kamenac, ... Limun svakako pomaže čovjekovom zdravlju, ali kad se iznose takve tvrdnje što se tiče kancera, onda se mora ići s argumentima. Ono što sigurno pomaže čovjeku je živjeti urednim životom bez stresa, boraviti što više na zraku u prirodi, baviti se bilo kakvom fizičkom aktivnosti, zdravo se hraniti – što znači jesti raznoliku hranu s puno povrća i voća, ne prerađevine, biti umjeren u jelu i piću, ne pušiti, uraditi proljetno čišćenje organizma, i biti radostan. Smijeh je možda najbolja preventiva. Sve ovo spomenuto može izgledati nedostižno, ali ako i jedno od toga primjenimo, učinili smo dobro za sebe. Bez obzira na sav taj trud, koji to i ne mora biti ako nam takav život postane navika, nažalost oni koji su naslijedili loše gene, nisu sigurni da ono što nose u sebi jednog dana neće izbiti u nekoj od teških bolesti. No, zbog zdravog života bolest će se pojaviti kasnije, i s njom će se lakše i bolje nositi.

    ReplyDelete